29 Ekim 2010 Cuma

ŞAM TATLISI(GAZİANTEP)

Malzemeler

  • 500 Gram İrmik (2 su bardağı)
  • 500 Gram Süt (2 su bardağı) 
  • 250 Gram Toz Şeker (1 su bardağı)
  • 125 Gram Ayçiçek Yağı (yarım su bardağı)
  • 125 Gram Çekilmiş Antep Fıstığı (yarım su bardağı)
  • 75 Gram Un (1/4 su bardağı)
  • 10 Gram Hindistan Cevizi-süslemek için biraz badem içi (1 yemek kaşığı)
  • Şurup(3 su bardağı toz şeker-2 su bardağı su-1 çay kaşığı limon)

 Tarifi

İrmik, şeker, ayçiçek yağı koyu kıvama gelene kadar yoğrulur ve ya mikserde çırpılır.
Fırın tepsisi yağlanır ve üzerine un serpilir sonra hazırlanan karışım üzerine yaydırılır.
Üzerine badem içi ile şekil verilir.Onun da  üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülüp fırına
 verilir.
Tam kızarmadan fırından çıkarılır bıçakla dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülür ve yüz
 kısmı kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan tatlının üzerine daha önceden hazırlanmış olan soğuk şurup dökülür.
 Üzeri; hindistan cevizi veya badem ya da antep fıstığı ile süslenir.

AFİYET OLSUN...

7 yorum:

  1. çok güzel görünüyor elinize sağlık şurup ölçülerinide yazsanız diyorum

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler:)nasıl da unutmuşum.dikkatinizden ötürü teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. siz hiç gaziantep de demirligane çeşmesinin yanındaki şam tatlıcı ömer ustanın tatlısını tattınızmı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  4. o arkadaş antebin isimsiz kahramanı süper tatlı

    YanıtlaSil
  5. duymamıştım.araştırayım bakalım.teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. abi ölçüleri bardak ölçüsünde de verirsen çok memnun olurum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam adsız:)
      abi değil babaanneyim ben.afiyet olsun:)

      Sil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...