10 Ekim 2010 Pazar

SOĞAN KEBABI(GAZİANTEP)

MALZEMELER

1kg. orta yağlı kıyma
2kg. arpacık soğan ( kuru küçük soğan )
1/2 sb. Nar ekşisi
Tuz- Karabiber


HAZIRLANIŞI

Kıyma yeterince tuz, karabiber ve suyla yoğrulur.
Etler ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Soğanların kabukları soyulmadan, püsküllü tarafından tepesi kesilip, ikiye kesilir.
Şişe bir soğan bir et gelecek şekilde saplanır. Mangalda piştikten sonra bir tepsiye çekilir. Nar ekşisi biraz sulandırılıp kebabın üzerinde gezdirilir.
Kebap ağzı kapalı olarak yarım saat bekletilir.

NOT:mangal yerine tepsiye dizilip çarşı fırınında da pişirtilebilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...