23 Ekim 2010 Cumartesi

PATLICAN KEBABI(GAZİANTEP)

MALZEMELER:

6 adet ince uzun kemer patlıcan

400 gr orta yağlı kıyma

(iki kez çekilmiş kuzu ve dana karışık olabilir) 

2 çay kaşığı tuz, karabiber

2 çay kaşığı kırmızı pul biber

7-8 adet çarliston biber

4-5 adet orta boy domates




YAPILIŞI:


 Patlıcanları yıkayıp sap kısımlarını kesin. Uzunluklarına bağlı olarak üç ya da dört parçaya bölün. Patlıcan parçalarını derin bir kaba koyup üzerlerini kapatacak kadar su ekledikten sonra, bir yemek kaşığı dolusu tuz serpin. Patlıcanları bu suda 30 dakika bekleterek acısının çıkmasını sağlayın. Tekrar yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları kağıt havluyla kurulayarak bir kenarda bekletin. Kıymayı derin bir kaba aktarıp üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serptikten sonra yaklaşık 4-5 dakika yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi arada sırada suya batırarak bu parçaları yuvarlayın. Yuvarlak köfteleri bir tepsiye yerleştirin. Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan, bir köfte dizerek 4 patlıcan ve 3 köfteden oluşan şişler hazırlayın. (şişin başında ve bitişinde patlıcan olmalı) Şişteki köfte ve patlıcanları kömür ateşinde sık sık çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp yanında közlenmiş biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servise hazırdır.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...