27 Ekim 2010 Çarşamba

Dana Güveç




Malzemeler :

- Yarım kg kuşbaşı dana eti 
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 2 adet domates
- Yarım kg fasulye
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak



Yapılışı: Toprak bir güveç kabının içine önce etler, daha sonra sırası ile sarmısak, fasulye, küp küp doğranmış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak ve domates konur. 

İsteğe göre yeteri kadar tuz ilave edilip, 1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır. İsteğe göre yağ ilave edilebilir.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...