10 Ekim 2010 Pazar

ÇİĞ KÖFTE(GAZİANTEP)

 MALZEMELER:

100 gram çiğ köftelik et
200 gram çiğ köftelik bulgur
5 diş sarımsak
30 gram kuru soğan
150 gram biber salçası
50 gram domates salçası
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
3 çay kaşığı pulbiber
100 gr. yeşil soğan
1 Bağ maydanoz.

YAPILIŞI:

Önce salçalar bulgur ve diğer baharatlar birbirine karıştırılır.
ince doğranmış kuru soğanla ve sarımsaklarla birlikte yoğrulur.Sonra çiğ köftelik et azar azar eklenerek iyice yoğurulur.Yeşil Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır. Çiğ köftenin yanında marul yaprağıda servis edilmesi hoş olur.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...