23 Ekim 2010 Cumartesi

KUŞBAŞILI ETLİ ALİNAZİK(GAZİANTEP)

MALZEMELER:
4 orta boy  patlıcan
Yarım kilo yoğurt
5-6 diş sarımsak500gr. sote kuşbaşı et
3 domates
1 büyük soğan
zeytinyağı
tuz ,karabiber



YAPILIŞI:
Yemeklik doğranmış soğanımızı zeytinyağında kavuruyoruz.Etimizi de koyarak
 kavuruyoruz.Domatesleri de küçük küpler halinde doğruyor ve ilave ediyoruz.
Tuzunu da atıp kısık  ateşte sulanmasını bekliyoruz.Su koymuyoruz böylece daha
 lezzetli oluyor.İyice sulanınca düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 30 dakika 
pişiriyoruz.
Patlıcanları üzerlerine birkaç delik açarak fırında közlüyoruz.Soğuyunca soyup

 ince ince doğruyoruz.Tuzunu ilave edip, zeytinyağı koyduğumuz tavada hafif
 kavuruyoruz.Çok sıcak olmamasına dikkat ediyoruz.Ilıkken  bir kenarda hazırlamış
 olduğumuz sarımsaklı yoğurdun içerisine bu  ılık patlıcanları ilave ediyoruz.
Tabağa önce  sarımsaklı patlıcan üzerine de et koyarak hemen servis yapıyoruz.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...