10 Ekim 2010 Pazar

SİMİT KEBABI(GAZİANTEP)

MALZEMELER:

1000 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış siyah simit ya da normal simit (ince bulgur)
85 gr. çam fıstığı
(4-5 diş sarımsak-isteğe göre) - 

1 baş büyük kuru soğan
kuru nane

1 tatlı kaşığı köfte baharati,

 tarçın, kimyon, karabiber
yeterince tuz - 

damak tadına göre  pulbiber -

 50 gr. fıstıkiçi
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI:


Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır.
Karışım iyice yoğrulduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır.
Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir.
Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...