SİMİT KEBABI(GAZİANTEP)
MALZEMELER:
1000 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış siyah simit ya da normal simit (ince bulgur)
85 gr. çam fıstığı
(4-5 diş sarımsak-isteğe göre) -
1 baş büyük kuru soğan
kuru nane
1 tatlı kaşığı köfte baharati,
tarçın, kimyon, karabiber
yeterince tuz -
damak tadına göre pulbiber -
50 gr. fıstıkiçi
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır.
Karışım iyice yoğrulduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır.
Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir.
Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder