11 Ekim 2010 Pazartesi

BUMBAR (MUMBAR)(KİLİS)

MALZEMELER
1 kg. koyun bumbarı (kalın bağırsak)
1 su bardağı pirinç 200 gr. kıyma
Tuz
1 büyük baş soğan
1 kahve fincanı nar ekşisi Karabiber

YAPILIŞI
Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır. Bol su ile yıkanırken suyun altında tersine çevirilir. (Bumbarın ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevirilmesi sağlanır.) Çevirilen bumbarlar, nar ekşisi ile avularak yıkanır. Bumbarlar nar ekşisi ile bir gece dinlendirilir. Ertesi gün tekrar yıkanarak çevirilir.
Diğer tarafta pirinç ayıklanıp yıkanır, soğanlar ince doğranır. Karabiber ve tuz, kıyma ile birlikte avularak pirince eklenir.
Bumbarların ağızları içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır. Malzeme doldurulmaya başlanır. Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar.
Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır. Tekrar yıkanır ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur.
Bumbarın piştiğini anlamak için çatalın ucuyla deneme yapılır. Çatal kolayca giriyorsa pişmiş demektir.
Arzu edilirse pişen bumbarlar tereyağında kızartıldığı gibi yine yüzüne tereyağı sürülerek fırınlanıp servis edilebilir.


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...