Malzeme
1 kg. kemiksiz koyun eti
1 kase pilavlık bulgur
1 kase firik
(1 yemek kaşığı biber salçası)arzuya göre
(1 yemek kaşığı domates salçası)arzuya göre
1 su bardağı nohut
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
Yeterince su
1 kase pilavlık bulgur
1 kase firik
(1 yemek kaşığı biber salçası)arzuya göre
(1 yemek kaşığı domates salçası)arzuya göre
1 su bardağı nohut
Zeytinyağı
Karabiber, tuz
Yeterince su
Tarifi
Koyun eti bir tencereye konur, yıkanır, üstünü örtecek kadar suyla ateşe konur. Köpükler üstüne birikince alınır. Tuz atılır.
Akşamdan ıslatılan nohutlar, (domates ve biber salçası arzuya göre eklenir) karabiber ilave edilir.
Etler yumuşayıp yenecek hale gelince, etleri alıp tabağa çıkarırız.
Etin suyuna yıkanmış olan firik ve bulgur atılarak pişirilir.
Pişince üzerine yağı gezdirilir (1 çay bardağı).
Etlerin iki tarafı da kızgın yağ bulunan tavada kızartılır.
Pilav servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış et ile kaplanır.
NOT:firik pilavı tek yenileceği gibi,sarımsak aşı,yoğurtlu patates veya arzu ettiğiniz sulu yemeğin yanında ek olarak yenilebilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder