- 4 kepçe süzme yoğurt
- 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
- 2-3 diş sarımsak
- 300 gr. kıyma
- sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
- Tereyağı
- Yapılışı
Yoğurdu derin bir tavanın içine alıp ocağın kısıt ateşinde
karıştırarak ısıtın. Ama dikkatli olun, çünkü yoğurt ekşiyebilir.
Ezdiğiniz sarımsakları ve biraz tuzu yoğurda karıştırın. Pideyi
ikişer cm küpler halinde doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya
başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya
yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın. Bu sırada Bir borcam
tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin
(ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım)Ekmeklerin en üstüne
kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine gezdirdikten
sonra ikram edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder