28 Ekim 2010 Perşembe

SOĞAN KEBABI(GAZİANTEP)




Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1 kilo küçük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi
  • Tuz
  • Karabiber 

 Tarifi

Kıymaya biraz tuz ve karabiber ekleyin ve iyice yoğurun. Soğanları Kabuklarını soyadan ortadan ikiye tam ayrılmayacak şekilde kesiniz. Etleri ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak kestiğiniz soğanların arasına yerleştirin fırın tepsisine özenle yerleştirin. Tepsi dolduktan sonra nar pekmezini üzerine dökünve fırına verin. Etler kızarana kadar ve soğanlar yumuşak olanak kadar pişirin...
Ayrıca soğan kebabını mangal da da yapabilirsiniz.  İçine etleri yerleştirdiğiniz soğanları dikkatlice şişlere saplayın. Çok kızgın olmayan ateşin üstünde pişirin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...