Malzemeler:
Hamuru için:
• 1 kg un
• 2 yumurta
• Tuz
• Su
Börek için:
• 350 g kıyma
• 2 baş soğan
• 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
• Yarım demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
Çorba için:
• 150 g kıyma
• 1 baş soğan
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 4 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• Tuz
• Karabiber
• 4 su bardağı su
Yapılışı:
Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın. Börek için; 350 g kıymayı 2 baş ince kıyılmış soğanla, ateşte hafifçe öldürün. Ceviz içini, tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozu katıp, kısa bir süre daha kavurun. Soğuması için bir kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde oklava ile açın. Mantı hazırlar gibi küçük karelere bölün. 150 g kıymayı 1 baş kıyılmış soğanla karıştırın. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Hamurdan kestiğiniz her bir kare üzerine bu harçtan koyup üçgen şeklinde katlayın ve iki ucunu birbirine yapıştırın.
Hazırladığımız çorba kaynarken içine şiş börekleri koyalım.fazla kaynatmayalım.hamurlar dağılmasın.
piştikten sonra servis tabaklarına aldığımız şiş böreklerin üzerine,yağda kızdırdığımız naneyi dökelim.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder