10 Ekim 2010 Pazar

GAZİANTEP PARMAK KEBABI

MALZEMELER

4-5 tane uzun patlıcan
Yarım kg yemeklik kuşbaşı koyun eti
1 tane kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 tane dolmalık biber
tuz-karabiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanlar çizgili soyulup, önce ikiye daha sonra uzunlamasına dört’e bölünüp yıkandıktan sonra süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletilir.
Suyu süzülmüş patlıcanlar kızartılır.
Etler, soğanla yağda kavrulduktan sonra 1y.k domates salçası ve biraz su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kızarttığımız patlıcanları dairesel olarak kaba dizilir. Pişmiş etler kabın ortasına konulur. 5-6 diş sarımsak etin üzerine eklenir.
Kabuğu soyulmuş domatesler ince ince doğranıp etin çevresine dizilir. Dolmalık yeşil biberlerde uzunlamasına doğrandıktan sonra domatesle beraber etin çevresine dizilip fırına verilir. üzerine yarım su bardağı kadar su eklenir.
ısıtılmış fırında 30 dk.kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...