18 Haziran 2013 Salı

KURU KAYISI REÇELİ




MALZEMELER;

2 kilo kuru kayısı
3 kilo toz şeker
tenceredeki şekerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI;

kruu kayısıları,1 gece önce suya koyup,
yumaşamalarını sağlıyoruz.
sabah şeker ce suyu kaynatıp,içine
şişen kuru kayısıları ekliyoruz.
kaynamaya başlayınca altını biraz kısıyoruz ocağın.
kıvama gelince içine limon suyunu ekliyoruz.
reçel kıvamına gelince altını kapatıyoruz.
soğuyunca kavanozlara koyup,dolaba
yerleştiriyoruz.

NOT;kıvamını anlamak için,porselen bir tabağa,
reçelin şurubundan 1 yemek kaşığı koyup,
az soğumasını bekleyip, kaşıkla ortasından
geçiyoruz.eğer kıvama gelmişse,kaşıkla ayrılan
boşluk hemen kapanmıyor.

AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. ellerine emeklerine saglık bitanemm :)

    YanıtlaSil

  2. Merhabalar,
    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    cay-makineleri.com

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...