11 Ekim 2010 Pazartesi

ANTAKYA USULÜ KÜNEFE

MALZEMESİ

500 gr. kadayıf
200 gr. tereyağı
500 gr. Taze yeni mayalanmış künefelik tuzsuz peynir (rendelenmiyecek, elde ezilerek ufalanacak)

ŞERBET:

4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
(limon tadında hissedilmeyecek, koymasanız da olabilir)


4 su bardağı tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın. Koyu kıvamlı şerbet halini alıncaya kadar kaynatın, kaynamaya başlayınca 3 – 4 dk.daha bekleyin ocağın altını kapatın.

Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı didikleyip bütünlüğünü kaybedinceye kadar ufalayıp, yağı dökün tel kadayıfa iyice yedirin.
Yağlanmış olan kadayıfları 2 eşit bölüme ayırın, yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin.
Tepsinin büyüklüğü yapılacak künefe miktarına göre ayarlayın, döşenecek olan künefenin alt kısmı 1 parmak kalınlıkta olacak şekilde bastırın.
Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne yayarak boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.
Geri kalan kadayıfın diğer yarısını da üstüne bastırarak sıkıca yerleştirin. Kenarlarda kalan boşluklara küçük parçalara halinde tereyağını yağ koyun.



ocağın üzerinde;önce 1 tarafını,daha sonra künefeyi çevirerek( üst tarafını alta getirerek) diğer tarafını kızarana kadar pişirin.

Fırında yapacaksanız önce alttan ısı verin daha sonra altı pişince çıkartın ters çevirip tekrar alttan ısı vererek tersyüz edilmiş pişmemiş tarafını pişirin.

Daha sonra sıcaklığını kaybetmemiş olan şerbeti bir kere daha ısıtıp kaynama noktasında ocaktan alıp sıcak künefenin üzerine yavaş yavaş yedirerek aldığı kadar dökün.

Sıcak olarak servis yapın.
Arzu edenlere tabaklarına aldıklarında üzerine tekrar şerbet dökebilirler.

AFİYET OLSUN

14 yorum:

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...