11 Ekim 2010 Pazartesi

ETLİ AŞUR(ANTAKYA)

antakya yöresine ait harika bir yemek:)

MALZEMELER:


500 gr incik (yağsın parça et dana yada koyun ayrıca gerdan eti,horoz,tavuk etleriyle de yapılır.)
3 su bardağı dövülmüş buğday
1 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı kimyon(hem yemek pişerken içine 

hem de üzerine süs amaçlı konur)
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber( ya da biber salçası)

(hatayda dolmalık olan kurutulan kırmızı biberle konur,

pişerken içine)
1 yemek kaşığı tuz
1 büyük baş soğan
1 paket tereyağı (250 gr)
200 gr ceviziçi


YAPILIŞI:


Buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır.
et  düdüklütencereye konularak pişirilir.piştikten sonra 

geceden ıslattığımız aşurelik buğdayı,diğer malzemeleri 

etin içine ilave edip tekrar pişiriyoruz.
Piştikten sonra büyük bir tahta kaşıkla (içindeki etler iyice 

özleşene kadar.tel tel olana kadar)  dövülür.(hatayda etli 

aşur için özel tahta kaşık ve tokmaklar vardır)
Bir tavada yağ kızdırılır. Yağın üçte biri tavada bırakılarak 

gerisi tenceredeki aşurün üstüne dökülüp karıştırılır.
Servis tabağına alınır. Ceviz içi tavadaki yağda kızartılarak 

tabaktaki aşurün üstüne konur. Diğer taraftan kimyon kuru 

bir tavada hafif ateş üstüne konur, çevrilir ve tabaktaki aşurün 

üzerinde gezdirilir.

AFİYET OLSUN...

9 yorum:

  1. biz buna keşkek deriz babanne çok güzel olur düğün yemeklerimizin olmazsa olmazıdır...

    YanıtlaSil
  2. ah evet şebocum.
    böyle bir lezzet olamaz:)

    YanıtlaSil
  3. Bu resim benim bloğumdan ama sorun değil hobi amaçlı yapıyorum çünki.:)Ama başkaları aynı düşünmeyebilir kendi resimleri varsa...http://hataysofrasi.blogspot.com/2009/04/keskekasur-dogmekuru-fasulyepilav.html ...

    YanıtlaSil
  4. şenay hanım.önce özür dilemek isterim,yanlış bir şey yapıp sizi üzdüysem.fotoğraf makinem bozulduğundan netten araştırmıştım resmi.izin verirseniz fotoğrafın nereden alındığını yazayım.sizin bloğunda linkini ekleyeyim.bende hobi amaçlı açtım bloğumu.hiç bir maddi kazancım yok.arkadaşlar hataylı olduğum için rica ettiler blok açıp paylaşırmısın yemek tarifi diye.emeğe somsuz saygım vardır.teşekkür ederim anlayışınıza.gaziantepte yaşıyorum.gaziantep yemeklerini de paylaştım haliyle.
    sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
  5. yok canım estağfirullah dedim ya ben hobi amaçlı yapıyorum hoşuma bile gidiyor facebookta hatay sayfalarında da görüyorum önemli değil.Zaten sağ tuş kilidim de yok:)

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler:)
    takipteyim sizi.emeğinize,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. arkadaşlar muhabbetinize bayıldım....
    işte budur antakyalı olmak - hataylı olmak sevgi, saygı hoşgörü içinde yaşamaktır, birbirini incitmemektir, ne olmuş bir foto paylaşılmışsa bilgiler paylaşıldıkça artmazmı zaten?
    ellerinize sağlık süperbabaanne sizi tanıdığıma memnun oldum.

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler dönmez çağlar:)
    bende memnun oldum.
    hataylı olmak ayrıcalıktır:)

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...