- 300 gr. pirinç
- 1 kg. kemikli gerdan
- 100 gr. tuz
- 100 gr. yaprak biber
- 50 gr. karabiber
- 100 gr. iç yağı
- 10 diş sarımsak
Yapılışı
Et suyla yüksek ateşte kaynara çıkıncaya kadar bir tencerede kaynatılır ve bu arda etin kefi alınır. Kaynara çıkan etin ateşi kısılır ve haşlanıncaya kadar kaynatılmaya devam edilir. Bir başka tencerede 300 gr. pirinç haşlanır, 15 dk. Sonra haşlanmış pirinçler 5 porsiyon olacak şekilde tabaklara konur. Pirinç üzerine 200 gr. et, et suyu, sarımsak, yaprak biber, tuz, karabiber konur ve limon sıkılır. Kaynayıncaya kadar ısıtılır ve servise sunulur.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder