27 Ekim 2010 Çarşamba

AŞURE(GAZİANTEP)




Malzemeler

  • 1 su bardağı dövme
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru bakla
  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı loğlaz
  • 4 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 2 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 3 kahve fincanı badem
  • 3 kahve fincanı ceviz iç
  • 3 su bardağı şeker-
  • 3 çay kaşığı tarçın-
  • 1 su bardağı gül suyu
  • 1,5 bardak su-
  • Çekilmiş antepfıstığı, susam

 Tarifi

Akşamdan ıslatılan nohut, fasulye ve loğlaz ile dövme, bakla, aşurelik buğday pişirilerek
bir tencereye boşaltılır.Badem, üzüm, kuş üzümü, kuru incir, toz şeker, tarçın, gül suyu
ve pekmez ilave edilip tüm malzemeler kıvamagelinceye kadar pişirilir. Pişirilen aşure
kaselere konup üzerine çekilmiş ceviz, fıstık ve susam konularak sıcak
olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...