28 Ekim 2010 Perşembe

MAŞ ÇORBASI(GAZİANTEP)




Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı maş
  • 1 adet kurutulmuş kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş tarhın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 12 bardak su

 Yapılışı
     Bir tencereye maş alınarak üzerine 6 bardak su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında maşların kabukları üste çıkar ve bunlar kevgir ile alınıp kalan 6 bardak su tencereye eklenir. Halka şeklinde doğranan soğan, pirinç, salça, kuru kırmızıbiber (doğranmış) ve tuz eklenerek pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. Bir tavada ısıtılan yağa, soğuyunca tarhın ve kırmızı biber eklenip çorbaya ilave edilir. Yemek servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...