Malzeme
1 kg. taze sarımsak
500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 kg. süzülmüş yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz, su
500 gr. orta yağlı kuşbaşı et
1 kg. süzülmüş yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tutam hasbir (safran)
Yeterince tuz, su
Tarifi
Önce et tencerede suyunu çektirilir ve kavrulur, içine tuz ve su ilave edilip, nohudu konur. Nohut ve et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Sarımsaklar 2-3 cm. uzunluğunda doğranmış şekilde tencereye eklenir.sarımsak çabuk pişer.pek geçirmemek gerekir.
Ayrı bir tencerede süzme yoğurt,1 yumurta,tuz (yemeğin suyundan az eklenir)pişirilir.(piştikten sonra çok az süt konur.yoğurdun ekşiliğini alması için)
el blenderiyle çırparız pişen yoğurdu,kesilmesini önlemek için.
Pişen yoğurt yavaş yavaş yemeğin içine aktarılır. Aktarma sırasında yemek sürekli karıştırılır. Kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve üzeri kızdırılmış yağlı hasbirle süslenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder