MALZEMELER:
5-6 bayat pide ekmek,
7 domates,
1 soğan,
1/2 maydanoz,
2-3 taze biber,kırmızı ve karabiber,tuz
1 su bardağından eksik zeytinyağı.
YAPILIŞI:
Soğan,biber,domates doğranır.Bir tencere zeytinyağı tavlanır,soğan ve biberler atılır.Biraz pembeleşince domatesler de ilave ediler,tuzu konup pişirilir.Domatesler piştikten sonra bir su bardağı su ilave edilir.Su kaynayınca ufak parçalara bölünmüş ekmekler tencereye atılır.Ekmekler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan indirilir,servis yapılıp üzerine kıyılmış maydanozlar serpilir.
NOT:Eskiden insanlar kuru ekmekleri bile değerlendirirlermiş.gerçekten lezzetli bir yemek.
AFİYET OLSUN...
5-6 bayat pide ekmek,
7 domates,
1 soğan,
1/2 maydanoz,
2-3 taze biber,kırmızı ve karabiber,tuz
1 su bardağından eksik zeytinyağı.
YAPILIŞI:
Soğan,biber,domates doğranır.Bir tencere zeytinyağı tavlanır,soğan ve biberler atılır.Biraz pembeleşince domatesler de ilave ediler,tuzu konup pişirilir.Domatesler piştikten sonra bir su bardağı su ilave edilir.Su kaynayınca ufak parçalara bölünmüş ekmekler tencereye atılır.Ekmekler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan indirilir,servis yapılıp üzerine kıyılmış maydanozlar serpilir.
NOT:Eskiden insanlar kuru ekmekleri bile değerlendirirlermiş.gerçekten lezzetli bir yemek.
AFİYET OLSUN...
Benim papara adi ile tanidigim bu yemek bayat ekmeklerimi degerlendirmekte kullandigim bir lezzet.Emegine saglik babannem.
YanıtlaSilteşekkürler böğürtlen:)
YanıtlaSil