28 Ekim 2010 Perşembe

KAZAN KEBABI(GAZİANTEP)







 Malzemeleri
  • 3 tane domates
  • 3 tane yeşil biber
  • 300 gr. kıyma
  • 3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
 Yapılışı
   Patlıcanları soyun. Boyuna ikiye ayırın. Kıyma içerisine tuz, karabiber, 
ince doğranmış bir soğan ve kırmızıbiber ilave edilerek yoğrun ve ceviz 
büyüklüğünde parçalara ayrın. Boyuna kesilmiş patlıcanların içine bir
 miktar kıyma koyun. Diğer taraftan bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
 halka halka doğranmış soğanlar, rendelenmiş bir domates konur. Bunların 
üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir. Ayrı bir kapta domates salçası
 suda eritilip üzerine tuz, karabiber atılır ve patlıcanların üzerine dökülür.
 Kabuğu soyulan domatesler ve biberler halka şeklinde doğranır ve tencereye
 konur. Hazırlanan bu malzemenin üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte 
pişirilir. 


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...