- 3 tane domates
- 3 tane yeşil biber
- 300 gr. kıyma
- 3 tane orta boy patlıcan
- 2 tane orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- 2 bardak su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Patlıcanları soyun. Boyuna ikiye ayırın. Kıyma içerisine tuz, karabiber,
ince doğranmış bir soğan ve kırmızıbiber ilave edilerek yoğrun ve ceviz
büyüklüğünde parçalara ayrın. Boyuna kesilmiş patlıcanların içine bir
miktar kıyma koyun. Diğer taraftan bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
halka halka doğranmış soğanlar, rendelenmiş bir domates konur. Bunların
üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir. Ayrı bir kapta domates salçası
suda eritilip üzerine tuz, karabiber atılır ve patlıcanların üzerine dökülür.
Kabuğu soyulan domatesler ve biberler halka şeklinde doğranır ve tencereye
konur. Hazırlanan bu malzemenin üzerine bir tabak kapatılır ve kısık ateşte
pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder