23 Ekim 2010 Cumartesi

KAYTAZ BÖREĞİ(ANTAKYA)

Malzemeler:

• 350 g yağsız kıyma
• 2 baş soğan
• 1 tatlı kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 su bardağı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• Evde hazırlanmış ya da fırından
   alınmış ekmek hamuru

Yapılışı:

Kıymayı, ince kıyılmış soğan, salça, nar ekşisi, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile beraber karıştırarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yağlı bir yüzey üzerinde, yağlı parmaklarınız yardımıyla çok ince hale gelecek şekilde açın. Uçlarından birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın, yağlayın ve yeniden açın. Yeniden katlayarak üzerine bir tutam kıyma serin. Böylece dört parmak genişliğinde kıymalı hamur parçaları oluşturun. Bunları yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine biraz yağ sürüp orta ısılı fırına sürün.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. canımmmm yarın ekmek hamuru almaya gitmem lazım acilenn allahtan fırın yakın:))

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...