23 Ekim 2010 Cumartesi

SAC ORUĞU(ANTAKYA)


Malzemeler:
  • ½ kg köftelik et
  • ½ kg ince bulgur
  • 1 baş soğan
  • 2-3 baş biber

İç Malzemesi:
  • 300 gr kuyruk yağı
  • 100 gr ceviz içi
  • 1 bağ maydanoz
  • Karabiber, Tuz
Hazırlanışı: Et, et öğütücüsünde çekilir. Bulgur ıslatılıp kıyma makinesinde biber ve soğanla iki defa çekilir. İçine bir tatlı kaşığı kimyon, karbonat,2 yemek kaşığı un ve çekilmiş et konarak iyice yoğurulur. Hazırlanan köfte portakal büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her biri ayrı ayrı, bir naylonun üzerinde tabak büyüklüğünde incecik açılır. Hazırlanan içten biraz alınarak açılmış köftenin  üstüne yayılır. Diğer parça, naylonuyla kaldırılarak öbürünün üstüne  kapatılır ve kenarları bastırılıp yağlanmış tava veya sacda kızartılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...