10 Ekim 2010 Pazar

MIKLA (GAZİANTEP)

Malzemeler
4 adet yumurta
1 kase süzme yoğurt(evde süzülürse yoğurt,hazır süzme yoğurttan daha lezzetli oluyor)
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz eklenir ve az çırpılır.
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur, eritilir. Çırpılmış yumurta dökülür, birkaç kez karıştırılır. Katılaşınca servis tabağına aktarılır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt bırakılır.
1 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber yakılır. Üzerine gezdirilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...