27 Ekim 2010 Çarşamba

Düğün Yemeği


Malzemeler :

- 500gr kuzu şişlik, et veya kuzu sote 
- 2 çorba kaşığı margarin
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yaprak jelatin
- Tuz 
- Karabiber
- Kekik
- Su



Yapılışı: Kuzu yağsız etler tencereye konur.Üstüne çıkacak kadar sıcak su eklenir ve ateşe oturtulur."Yarı pişmiş" hale gelinceye kadar pişirilir. Sonra suyu bir kaba süzülür. Etler tencerede bırakılır.Yoğurt çatalla karıştırılarak iyice ezilir. Etler yoğurda batırılıp kızgın yağda kızartılır. Kızaran etler tencereye alınır. İri doğranmış soğan, tuz, kekik, karabiber ve etin piştiği su ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pilavla servis yapılır.


Püf Noktaları: Etlerin daha lezzetli olması için ,kızgın yağda kızartılmalıdır.
Köfte yaparken, bayat ekmek et suyuyla ıslatılırsa daha lezzetli olur. 



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...