13 Ekim 2010 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI DOLMA(GAZİANTEP)

Malzeme

25 adet kurutulmuş patlıcan (dolmalık)
15 adet kurutulmuş biber (dolmalık)
4-5 adet kuru soğan-3 baş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz
2 limonun suyu yada limon tuzu-Yeterince su

Tarifi

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde haşlanır.Biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. Her ikisinin de suları 2 veya 3 defa değiştirilir. Dolma içini hazırlamak için, önce zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavrulur, salçaları ilave edilip iyice karıştırılır. Yıkanmış pirinç bu karışımın içine konup hafifçe kavrulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar pişirilir. Hazırlanan bu karışım patlıcanların içine bir parmak eksik olacak şekilde doldurulur. Tencereye birinin ağzı diğerinin dibine gelecek şekilde dizilir. Üzerine de aynı şekilde iç doldurulan biberler yerleştirilir. Daha sonra biraz tuz atılır ve üste dolma taşı konur. Dolma taşının bir parmak altına gelecek kadar kaynar su katılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Pişmesine yakın limon suyu ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. Dolma servise hazırdır.

AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. yooooo yooooooooooooo yoooooooooooooooo yoooooo imdakkkkkkkkkkkkkkkk nasi bisi bunlarrrrrrrr allakimmmmmmmmmmmmm bafildimmmmmm

    YanıtlaSil
  2. sende dene zuzucum:)

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...