MALZEMELER:
* 3 demet maydanoz,
* 4 yumurta,
* 1/2 kg. taze soğan,
* 1/2 kg. taze sarımsak,
* 3 yemek kaşığı un,
* tuz(ölçüsü size kalmış)
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı karabiber,
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
HAZIRLANIŞI:
Taze soğan, sarımsak ince ince kıyılır. Derin bir kase içerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, sarımsak, un, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber konularak yumurtalar kırılır. Bu malzemeler iyice karıştırılır (çırpılır). Kızarmış yağa bir yemek kaşığı karışımdan koyularak, pembe renk alana kadar kızartılır.
Bütün karışım kızartıldıktan sonra yemek servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
* 3 demet maydanoz,
* 4 yumurta,
* 1/2 kg. taze soğan,
* 1/2 kg. taze sarımsak,
* 3 yemek kaşığı un,
* tuz(ölçüsü size kalmış)
* 1 tatlı kaşığı kimyon,
* 1 tatlı kaşığı karabiber,
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber,
HAZIRLANIŞI:
Taze soğan, sarımsak ince ince kıyılır. Derin bir kase içerisine ince kıyılmış maydanoz, taze soğan, sarımsak, un, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber konularak yumurtalar kırılır. Bu malzemeler iyice karıştırılır (çırpılır). Kızarmış yağa bir yemek kaşığı karışımdan koyularak, pembe renk alana kadar kızartılır.
Bütün karışım kızartıldıktan sonra yemek servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder