28 Ekim 2010 Perşembe

KEREBİÇ(GAZİANTEP)






Kereviç Malzemeler

  • Aldığı kadar un
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 1 paket margarin
İçi İçin

  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya Antep fıstığı
  • 1/3 çay kaşığı karanfil
  • 2 kaşık şeker
  • Dışına kullanmak için 1 çay bardağı çekilmiş Antep fıstığı veya 
  • ceviz
Kereviç Yapılışı

  İç malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın. Hamur malzemelerinin
 hepsini 
karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
 parçalar 
koparıp içli köfte gibi içini oyup iç malzemenizden 1-2 tatlı kaşığı 
doldurun. İçini 
doldurduğunuz hamurunuzun ağzını hafifçe kapatıp çok bastırmadan
 uçlarını
 birleştirin. Doldurduğunuz hamurun kapattığınız uçların karşı tarafına
 denk 
gelen kısmını fıstık içine batırıp fıstıklı tarafı içe gelecek şekilde kalıba
 koyun.
 Üzerine hafifçe bastırarak kalıbın şeklini verdirin (hafif bastırmaya dikkat
 edin,
 sert bastırırsanız piştikten sonra sert bir kereviçiniz olur). Yağladığınız 
Fırın
 tepsisine kalıptaki hamuru ters çevirip çıkarın.180 derece fırında üzeri
 pembeleşmeden çıkacak şekilde pişirin.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...