27 Ekim 2010 Çarşamba

KURABİYE(GAZİANTEP)






MALZEMELER
  • 500 gr. un
  • 300 gr. ince irmik
  • 1 paket margarin
  • Yarım kg. toz şeker
  • 50 gr. antep fıstığı
 YAPILIŞI
Yağı ve şekeri derin bir kapta yoğurun. Un ve irmiği az az ilave edilerek yoğurarak hamur elde edilir. Hazırlanan hamur bir tezgahta daire şeklinde kıvırılır. Birleşim yerlerine birer tane fıstık konulur ve yağlanmamış tepsiye dizilir. Tepsiler orta hararetli fırına sürülür ve kurabiyeler üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.

Not: İstenirse, kurabiyenin hamuruna, çekilmiş antep fıstığı katılabilir.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...