27 Ekim 2010 Çarşamba

Dana Haşlama


Malzemeler :

- 1 kg dana parça kemiksiz incik veya gerdan
- 1 baş soğan
- 2 adet havuç
- 1 baş kereviz
- 5-6 adet patates
- 1 diş sarmısak
- 2-3 adet tane karabiber
- 1 çorba kaşığı margarin
- Yarım demet maydanoz



Yapılışı: Dana kemiksiz incik büyük parçalar halinde doğranır, bir tencerede önce yağsız olarak, suyunu alıp çekinceye kadar çevirilir. Biraz kızarması sağlanır ve az su ile 50 dakika pişirilir. 

Patateslerin küçükleri bütün olarak kerevizler küp biçiminde, havuçlar da parmak uzunluğunda hazırlanır. Margarin dörde bölünmüş soğanla birlikte ete katılır. Oda sıcaklığında 12 bardak su ve karabiber taneleri ilave edilir. Kısık ateşte sebze yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika daha pişirilir.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...