MALZEMELER:
600 gr kuşbaşı et
750 gr kıska (küçük kuru soğan)
1 adet domates
200 gr nohut
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sade yağ,
tuz, karabiberLimon suyu
1 yemek kaşığı salça
3 bardak su
YAPILIŞI:
Et ve yağ bir tencerede kavrulur ve 1 kaşık salça eklenir. İki dakika karıştırılır ve suyu ilave edilir.
Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır. Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır. Domatesin kabuğu soyulur, fındık şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Tuz, karabiber, az miktarda nar pekmezi, limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.
Yemek servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
600 gr kuşbaşı et
750 gr kıska (küçük kuru soğan)
1 adet domates
200 gr nohut
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sade yağ,
tuz, karabiberLimon suyu
1 yemek kaşığı salça
3 bardak su
YAPILIŞI:
Et ve yağ bir tencerede kavrulur ve 1 kaşık salça eklenir. İki dakika karıştırılır ve suyu ilave edilir.
Et pişmeye yakın soyulmuş soğanlar bütün olarak atılır. Yeşil biber halka şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Soğanlar piştikten sonra haşlanmış nohut atılır. Domatesin kabuğu soyulur, fındık şeklinde doğranır ve yemeğe ilave edilir.
Tuz, karabiber, az miktarda nar pekmezi, limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.
Yemek servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder