27 Ekim 2010 Çarşamba

ALTI EZMELİ TİKE KEBABI(GAZİANTEP)





Malzemeler
100 gr kuyruk,1 kg kebaplık et
Terbiye İçin
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 -4 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber, yeni bahar
Sos İçin
  • 3-4 adet sivri yeşil biber
  • 4 -5adet domates

Yapılışı
Etler ve yağlar doğranır ve terbiye malzemesi ile karıştırılır. Daha sonra 3 tike et 1 tike yağ olmak üzere saplanır. Domates ve biberlerde şişlere saplanıp pişirilir. Bir tabağa domatesler piştikten sonra kabukları soyulup tabağın içinde ezilir. Pişen etlerde şişten çıkarılıp domatesin üzerine konur. Birlikte karıştırılır ve afiyetle yenir. 


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...