24 Ekim 2010 Pazar

EKMEK AŞI

MALZEMELER:

5-6 bayat pide ekmek,
7 domates,
1 soğan,
1/2 maydanoz,
2-3 taze biber,kırmızı ve karabiber,tuz  
1 su bardağından eksik zeytinyağı. 


YAPILIŞI:


Soğan,biber,domates doğranır.Bir tencere zeytinyağı tavlanır,soğan ve biberler atılır.Biraz pembeleşince domatesler de ilave ediler,tuzu konup pişirilir.Domatesler piştikten sonra bir su bardağı su ilave edilir.Su kaynayınca ufak parçalara bölünmüş ekmekler tencereye atılır.Ekmekler yumuşadıktan sonra tencere ocaktan indirilir,servis yapılıp üzerine kıyılmış maydanozlar serpilir. 


NOT:Eskiden insanlar kuru ekmekleri bile değerlendirirlermiş.gerçekten lezzetli bir yemek.


AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Benim papara adi ile tanidigim bu yemek bayat ekmeklerimi degerlendirmekte kullandigim bir lezzet.Emegine saglik babannem.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler böğürtlen:)

    YanıtlaSil

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...