6 Kasım 2010 Cumartesi

ŞIHMUALLA(ANTAKYA)

Malzemeler:
• 1 kg patlıcan
• 4 soğan
• 4 kırmızı biber
• 3 domates
• 8 diş sarmısak
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 bardak su
• Kuru nane
• Tuz

Yapılışı:
Patlıcanlar bir parmak kabuk bırakılacak şekilde soyulur 
ve bir parmak kalınlığında halka halka doğranır; güneşte
 kurumaya bırakılır. Soğan ve biberler jülyen doğranır. 
Kabukları soyulmuş domatesler ve sarmısaklar da doğranır.
 Haşlanmış nohut ve mercimekler de katılarak tüm malzeme
 bir tencerede zeytinyağı ile karıştırılır. Üzerlerine nar ekşisi 
ve 1 bardak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Ateşten 
indirmeden önce kurutulmuş nane serpilir.

NOT: Malzemelerin ince çubuklar halinde, kalınlık ve uzunluklarının
 eşit olarak doğrama şekline mutfak dilinde jülyen doğrama denir. 

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...