Malzemeler:
• 1 kg patlıcan
• 4 soğan
• 4 kırmızı biber
• 3 domates
• 8 diş sarmısak
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 bardak su
• Kuru nane
• Tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar bir parmak kabuk bırakılacak şekilde soyulur
ve bir parmak kalınlığında halka halka doğranır; güneşte
kurumaya bırakılır. Soğan ve biberler jülyen doğranır.
Kabukları soyulmuş domatesler ve sarmısaklar da doğranır.
Haşlanmış nohut ve mercimekler de katılarak tüm malzeme
bir tencerede zeytinyağı ile karıştırılır. Üzerlerine nar ekşisi
ve 1 bardak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Ateşten
indirmeden önce kurutulmuş nane serpilir.
NOT: Malzemelerin ince çubuklar halinde, kalınlık ve uzunluklarının
eşit olarak doğrama şekline mutfak dilinde jülyen doğrama denir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder