Malzemeler:
• 12 adet çok küçük (yaklaşık 10 cm boyunda)
kabak(Tüylü acurla da yapılır)
• 250g kıyma
• 1 iri soğan
• 2 kaşık salça
• Margarin
• Tuz
• Karabiber
• Sarımsak
• Yoğurt
Yapılışı:
Tepe ve dip kısımları kesilen kabaklar, tırtıklı bıçakla
sıyrılarak soyulur. Yıkanıp kurulanır ve dolma oyacağıyla
içlerine fazla geniş olmayan bir oyuk açılır. Tavada
kızdırılmış yağda hafifçe kızartılır. Kıyma, ince doğranmış
soğanla yağda kavrulur. Yarım kaşık salça, tuz ve
karabiber eklenir. Bu karışımla doldurulan kabaklar bir
tavaya dizilir ve salçalı su ilavesiyle pişirilir.
Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder