10 Kasım 2010 Çarşamba

ŞIHIL MAHŞİ(ANTAKYA)

Malzemeler:

• 12 adet çok küçük (yaklaşık 10 cm boyunda) 
kabak(Tüylü acurla da yapılır)
• 250g kıyma
• 1 iri soğan
• 2 kaşık salça
• Margarin
• Tuz
• Karabiber
• Sarımsak
• Yoğurt

Yapılışı:

Tepe ve dip kısımları kesilen kabaklar, tırtıklı bıçakla 
sıyrılarak soyulur. Yıkanıp kurulanır ve dolma oyacağıyla 
içlerine fazla geniş olmayan bir oyuk açılır. Tavada
 kızdırılmış yağda hafifçe kızartılır. Kıyma, ince doğranmış
 soğanla yağda kavrulur. Yarım kaşık salça, tuz ve 
karabiber eklenir. Bu karışımla doldurulan kabaklar bir 
tavaya dizilir ve salçalı su ilavesiyle pişirilir. 

Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...