7 Kasım 2010 Pazar

ETLİ BAMYA(GAZİANTEP)


Malzemeler

  • 1 / 2 kg bamya
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 2 baş kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut
  • yeterince tuz ve su

Yapılışı

   1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte kavrulur. 
İçine soğan ilave

 edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine 

küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir.
 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut 
süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip
 üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan 
sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten 
sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Yanına pirinç pilavı yakışır.


NOT:yemeğin suyuna ekşi koymadan bamyalar içine konmaz.sünme yapabilir.görüntü hoş olmaz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...