Malzemeler
- 1 / 2 kg bamya
- 300 gr kuşbaşı et
- 2 baş kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohut
- yeterince tuz ve su
Yapılışı
1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte kavrulur.
İçine soğan ilave
edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine
küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir.
1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut
süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip
üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan
sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten
sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
Yanına pirinç pilavı yakışır.
NOT:yemeğin suyuna ekşi koymadan bamyalar içine konmaz.sünme yapabilir.görüntü hoş olmaz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder