15 Kasım 2010 Pazartesi

İYİ KAVURMA NASIL YAPILIR?

''Kuzu eti kavurması: 
Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan
 bütün olarak etlerin arasına koyuyoruz. Etlerin pişme süresi 
uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük 
soğan koyuyoruz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı 
takdirde dağılır. Bayram kavurmalarının içine çok malzeme 
girmez o nedenle soğan lezzet verir. Daha sonra kuzunun 
kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika
 harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 
45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve
 kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra 
pilavla servis yapılır.

Dana eti kavurması: Dana etiyle kavurmayı yaparken, önce 
tencereye yağ konulur ve yağ eridikten sonra etler ilave edilir. 
Hiç bir şekilde etin kendi yağının dışında yağ ilave etmiyoruz.
 Yine dana kavurmanın içerisine bir adet bütün soğanı koyup,
 yüksek ateşte bir kaç dakika kavurduktan sonra, kuzu kavurmadan
 farklı olarak bir bardak su ilave edip, kısık ateşte bir saat pişiriyoruz. 
Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak, 
pilavla servis yapılır.

     Etlerin, ilk aşamada kızgın ateşte kavrulmasının nedeni, kızgın ateşte kenarından kabuk bağlarsa et suyunu dışarı ve böylece sert olmaz, daha yumuşak ve daha lezzetli olur. Baharat olarak sadece tuz, karabiber ve dağ kekiği kullanılır. Et yemeklerinde tuzun servise yakın atılmasının nedeni ise etin sertleşmemesidir.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...