9 Kasım 2010 Salı

LAHMACUN(GAZİANTEP)

 Malzemeleri

  • 1 kilo az yağlı kıyma
  • 1.200 kilo domates
  • 5 bağ maydanoz
  • 200 gram dolmalık yeşilbiber(isteğe göre kırmızı biberde konabilir)
  • 100 gram sarımsak (taze veya kuru)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • tuz. 

 Tarifi


  • Maydanozlar ve sarımsaklar önce temizlenir. Biberlerin çekirdekleri çıkartılır. Temizleme işlemi bittikten sonra zırh ile doğranır.  ( Doğrama işlemi robotla da yapılabilir ama zırhla hazırlanan daha lezzetli olur )
    ZIRH:Satıra benzer bıçak.
    Genelde burada lahmacun kasaplar tarafından hazırlanıp,çarşı fırınında pişirilir.

    AFİYET OLSUN...
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    YASAL UYARI

    http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

    BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...