Malzemeleri
- 1 kilo az yağlı kıyma
- 1.200 kilo domates
- 5 bağ maydanoz
- 200 gram dolmalık yeşilbiber(isteğe göre kırmızı biberde konabilir)
- 100 gram sarımsak (taze veya kuru)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- tuz.
Tarifi
Maydanozlar ve sarımsaklar önce temizlenir. Biberlerin çekirdekleri çıkartılır. Temizleme işlemi bittikten sonra zırh ile doğranır. ( Doğrama işlemi robotla da yapılabilir ama zırhla hazırlanan daha lezzetli olur )
ZIRH:Satıra benzer bıçak.
Genelde burada lahmacun kasaplar tarafından hazırlanıp,çarşı fırınında pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder