Malzemeler:
• 500 g kıyma
• 1 bağ maydanoz
• 2 patates
• 1,5 yemek kaşığı salça
• 2 su bardağı su
• Margarin
• Karabiber
• Tuz
Yapılışı:
Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve sadece yaprakları
ince ince kıyılır. Kıyma iki kere çekilmiş olmalıdır.
Hepsi bir tepside tuz ve karabiber ilavesiyle iyice
yoğurulur. Küçük küçük koparılıp mekik şekilli küçük
köfteler oluşturulur. Patatesler küçük elma dilimi
şekilli parçalara bölünür. Önce patatesler, sonra da
köfteler yağda kızartılır. Bir tencerede yağ eritilir.
Salça erimiş yağa yedirilerek bir süre kavrulur ve
su katılır. Tuzu ve karabiberi ayarlanır; kızartılmış
köfteler ve patatesler eklenerek, kıvamlı bir hale
gelinceye kadar kısık ateşte bir süre daha pişirilir.
NOT:bahtenis.maydanoz demektir bazı yörelerde.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder