24 Kasım 2010 Çarşamba

Bahtenis Dolması(ANTAKYA)

Malzemeler:
• 500 g kıyma
• 1 bağ maydanoz
• 2 patates
• 1,5 yemek kaşığı salça
• 2 su bardağı su
• Margarin
• Karabiber
• Tuz

Yapılışı:
Maydanozlar ayıklanıp yıkanır ve sadece yaprakları
ince ince kıyılır. Kıyma iki kere çekilmiş olmalıdır. 
Hepsi bir tepside tuz ve karabiber ilavesiyle iyice
yoğurulur. Küçük küçük koparılıp mekik şekilli küçük
köfteler oluşturulur. Patatesler küçük elma dilimi 
şekilli parçalara bölünür. Önce patatesler, sonra da 
köfteler yağda kızartılır. Bir tencerede yağ eritilir. 
Salça erimiş yağa yedirilerek bir süre kavrulur ve 
su katılır. Tuzu ve karabiberi ayarlanır; kızartılmış 
köfteler ve patatesler eklenerek, kıvamlı bir hale
gelinceye kadar kısık ateşte bir süre daha pişirilir.

NOT:bahtenis.maydanoz demektir bazı yörelerde.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...