21 Kasım 2010 Pazar

Adana Çorbası(ADANA)

içindekiler

  • 8 Bardak et suyu
  • 200 gr. kıyma
  • 100 gr. nohut (1/2 bardak)
  • 1 orta domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 2 kahve kaşığı kekik
  • Tuz,
  • Biber

hazırlanışı

  • Bir tencereye et suyunu koyun,
  • Bir gece suda ıslatılmış ve ve yumuşuncaya kadar haşlanmış 10 gr nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirilerek püre haline getirilmiş bir domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak kavurun.
  • Diğer taraftan 200gr kıymaya bir miktar tuz ve karabiber koyarak yoğurun.
  • Küçük köftecikler yapın.
  • Bu köfteleri nohutlu et suyuna atın 20 dakika haşlanmaya bırakın.
  • Sonra, tencere ateşten alınarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, kekik ilâve edin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
  • AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...