Adana Çorbası(ADANA)
içindekiler
- 8 Bardak et suyu
- 200 gr. kıyma
- 100 gr. nohut (1/2 bardak)
- 1 orta domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı sirke
- 2 kahve kaşığı kekik
- Tuz,
- Biber
hazırlanışı
- Bir tencereye et suyunu koyun,
- Bir gece suda ıslatılmış ve ve yumuşuncaya kadar haşlanmış 10 gr nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirilerek püre haline getirilmiş bir domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak kavurun.
- Diğer taraftan 200gr kıymaya bir miktar tuz ve karabiber koyarak yoğurun.
- Küçük köftecikler yapın.
- Bu köfteleri nohutlu et suyuna atın 20 dakika haşlanmaya bırakın.
- Sonra, tencere ateşten alınarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, kekik ilâve edin.
- Sıcak olarak servis yapın.
- AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder