10 Kasım 2010 Çarşamba

ISPANAK BORANİ(ANTAKYA)

Malzemeler:
• 1 kg ıspanak
• 250 g kıyma
• 1 baş soğan
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• 4 diş sarmısak
• Kuru nane
• Margarin

Yapılışı:
Soğan doğranır ve bir tencerede eritilmiş margarinle hafif
 pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılıp bir süre daha
 kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarda ilave 
edilerek beş dakika daha karıştırılarak kavurma işlemine devam 
edilir. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Haşlanmış nohut, 
küçük küçük doğranmış sarmısaklar, tuzlu yoğurt ve kuru nane 
katılarak karıştırılır. Tuzunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Orta
 ateşde tencerenin kapağı aralık olarak pişirilir.

AFİYET OLSUN...

Antakya yöresinede kullanılan tuzlu yoğurt yapımını aşağıda verdim.

TUZLU YOĞURT

malzemeler:
-10 kg keçi sütü
-1/2kg taze yoğurt
-2 yemek kaşığı tuz

yapılışı:
Süt kaynatılıp ılıtılır,el dayanacak sıcaklığa gelince içine 
yoğurt katılıp karıştırlır. Ağzı kapatılıp üstü örtülür. 
Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak 
harlı ateşe konulur. Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan
 devamlı karıştırılır, tuzu konur göz göz olup patlamaya
 başlayınca, bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. 
Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir
 kaba alınır. (Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık 
batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra 
kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp
 kapağı yerleştirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...