Malzemeler:
• 1 kg ıspanak
• 250 g kıyma
• 1 baş soğan
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
• 4 diş sarmısak
• Kuru nane
• Margarin
Yapılışı:
Soğan doğranır ve bir tencerede eritilmiş margarinle hafif
pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma katılıp bir süre daha
kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarda ilave
edilerek beş dakika daha karıştırılarak kavurma işlemine devam
edilir. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Haşlanmış nohut,
küçük küçük doğranmış sarmısaklar, tuzlu yoğurt ve kuru nane
katılarak karıştırılır. Tuzunu arzunuza göre ayarlayabilirsiniz. Orta
ateşde tencerenin kapağı aralık olarak pişirilir.
AFİYET OLSUN...
Antakya yöresinede kullanılan tuzlu yoğurt yapımını aşağıda verdim.
TUZLU YOĞURT
malzemeler:
-10 kg keçi sütü
-1/2kg taze yoğurt
-2 yemek kaşığı tuz
yapılışı:
Süt kaynatılıp ılıtılır,el dayanacak sıcaklığa gelince içine
malzemeler:
-10 kg keçi sütü
-1/2kg taze yoğurt
-2 yemek kaşığı tuz
yapılışı:
Süt kaynatılıp ılıtılır,el dayanacak sıcaklığa gelince içine
yoğurt katılıp karıştırlır. Ağzı kapatılıp üstü örtülür.
Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak
harlı ateşe konulur. Bu büyük tahta kaşıkla dibi tutturulmadan
devamlı karıştırılır, tuzu konur göz göz olup patlamaya
başlayınca, bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir.
Süzme yoğurt koyuluğuna gelince ocaktan indirilip başka bir
kaba alınır. (Sulanmaması için sıcakken içine kesinlikle kaşık
batırılmamalıdır) Soğumaya bırakılır, iyice soğuduktan sonra
kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp
kapağı yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder