Malzemeler
- 1 kg. kış kabağı
- 1/2 bardak nohut
- 250-300 gr. parça et
- 2 yemek kaşığı domates+biber salçası
- 8-10 diş sarımsak
- 1 büyük soğan
- 1 limon suyu (sumak ekşisi kullanırsanız daha lezzetli olur, sumak ekşisi yoğun olduğu için az miktarda ve ekşisini kontrol ederek kullanmalısınız)
- tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
- sıvı yağ
Yapılışı
Etleri yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede veya pişireceğiniz
tencereye alıp üzerini (yemek için yeterli miktarda) su ile
tamamlayarak ocağa alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra üzerine
bir gece önceden ıslatılmış nohutu, yemeklik doğranmış soğanı
ve salçayı ilave edin. Eklediğiniz salçayı suda ezerek karıştırın
ve kapağını kapatıp nohutla eti pişirin. Nohutu bir gece önceden
ılık su ile ıslayın.
Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde
Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde
doğrayıp (yaklaşık 3 cm) etin üzerine ekşi ile birlikte ilave edin
ve kabağı da pişirin. Kabaklar pişmesine yakın dövülmüş
sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin. Yemek piştikten
sonra ayrı bir tavada yağ ısıtıp, ısınan yağın altını kapattıktan
sonra, içine nane ve kırmızı biber ilave edip yemeğin üzerine
dökün.
NOT:Yanına bulgur pilavı yakışır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder