7 Kasım 2010 Pazar

KABAKLAMA(GAZİANTEP)


Malzemeler

  • 1 kg. kış kabağı
  • 1/2 bardak nohut
  • 250-300 gr. parça et
  • 2 yemek kaşığı domates+biber salçası
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 1 limon suyu (sumak ekşisi kullanırsanız daha lezzetli olur, sumak ekşisi yoğun olduğu için az miktarda ve ekşisini kontrol ederek kullanmalısınız)
  • tuz, karabiber, nane, kırmızıbiber
  • sıvı yağ


 Yapılışı


 Etleri yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede veya pişireceğiniz
 tencereye alıp üzerini (yemek için yeterli miktarda) su ile
 tamamlayarak ocağa alın. Etin köpüğünü aldıktan sonra üzerine
 bir gece önceden ıslatılmış nohutu, yemeklik doğranmış soğanı
 ve salçayı ilave edin. Eklediğiniz salçayı suda ezerek karıştırın
 ve kapağını kapatıp nohutla eti pişirin. Nohutu bir gece önceden
 ılık su ile ıslayın.
   Kabakları soyup iç liflerini temizledikten sonra kuşbaşı şeklinde 
doğrayıp (yaklaşık 3 cm) etin üzerine ekşi ile birlikte ilave edin
 ve kabağı da pişirin. Kabaklar pişmesine yakın dövülmüş 
sarımsakları,  tuzu ve karabiberi ilave edin. Yemek piştikten 
sonra ayrı bir tavada yağ ısıtıp, ısınan yağın altını kapattıktan 
sonra, içine nane ve kırmızı biber ilave edip yemeğin üzerine
 dökün.

NOT:Yanına bulgur pilavı yakışır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...