7 Kasım 2010 Pazar

EKMEK KEBABI(GAZİANTEP)


Malzemeler

  • 4 kepçe süzme yoğurt
  • 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 300 gr. kıyma
  • sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
  • Tereyağı


  • Yapılışı
  • Yoğurda, ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu karıştırın. Pideyi ikişer 
    cm küpler halinde doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya
     başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya 
    yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın. Bu sırada Bir borcam 
    tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin Ekmeklerin
     en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine
     gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz.Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.

    NOT:Ekmekleri doğradıktan sonra arzuya göre tavada az yağla kızartabilirsiniz.
    Daha lezzetli oluyor.

    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...