Malzemeler
- 4 kepçe süzme yoğurt
- 3 adet pide (Antep pidesinin adedi yaklaşık 134 gr. oluyor)
- 2-3 diş sarımsak
- 300 gr. kıyma
- sıvıyağ,tuz,karabiber,pulbiber
- Tereyağı
- Yapılışı
- Yoğurda, ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu karıştırın. Pideyi ikişer
cm küpler halinde doğrayın. Kıymayı bir tavaya alıp kavurmaya
başlayın (etinizin yağına göre yağ takviyesi yaparak). Kavrulmaya
yakın etin içine tuz,karabiber ve pulbiber atın. Bu sırada Bir borcam
tepsiye kestiğiniz ekmekleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin Ekmeklerin
en üstüne kıymayı yayıp arzunuza göre tereyağı eritip yemeğin üzerine
gezdirdikten sonra ikram edebilirsiniz.Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
NOT:Ekmekleri doğradıktan sonra arzuya göre tavada az yağla kızartabilirsiniz.
Daha lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder