Malzemeler:
• 250 gr pirinç
• 250 gr kaz başı doğranmış kuzu eti
• 50 gr tereyağı
• 2 adet orta boy mor havuç
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 4 diş sarımsak
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• 1 bardak tavuk veya et suyu
Yapılışı:
Etler yayvan bir tencereye alınarak suyunu bırakıncaya
kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek halka
şeklinde doğranmış havuç, sarımsak ve diğer malzemeler
ilave edilerek kavrulur. Daha sonra tüm malzemeler etle
birlikte yayvan bir tencereye alınarak et veya tavuk suyu
ilave edilir. Pirinç katılarak önce yüksek sonra kısık ateşte
15-20 dakika pişirilir. Daha sonra dinlenmeye bırakılır. Sıcak
olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder