6 Kasım 2010 Cumartesi

LİBYE(BÖRÜLCE)(ANTAKYA)

Malzemeler:
• 1 kg libye
• 3 domates
• 3 kırmızı biber
• 2 soğan
• Zeytinyağı
• Tuz

Yapılışı:
Küçük doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir. Yıkanıp ayıklanmış ve 1.5-2 cm boyunda doğranmış libyeler katılarak sararıncaya kadar yağda çevirilir. Taze kırmızı biber ve kabukları soyulmuş domatesler küçük küçük doğranır ve tencereye eklenir. Tuz ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...