Malzemeler
Hamur İçin
- 300 gr. un
- Yarım paket yas maya
- 1-2 kasik sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince su
- 250- 300 gr. tuzsuz gaziantep peyniri
- 150 gr. şeker
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
Yapılışı Tereyağı eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır. Hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide hamuru (elips şeklinde) şeklinde açılır. Açılan hamurlar yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur. Hamurun üzerine iki kaşık kadar peynirli içten konarak düzgünce yayılır. ( İçin miktarını zevkinize göre ayarlayın.) Hamurun kenarları içe doğru 1-2 cm. katlanıp bastırılır ve uçlarına su sürülerek yapıştırılır. 200° de kızarana kadar pişirilir. NOT:Gaziantep'te hazırlanan iç malzemeler çarşı fırınına gönderilir.fırında pide şeklinde pişirilir. AFİYET OLSUN... |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder