20 Kasım 2010 Cumartesi

Şekerli Peynir Böreği (GAZİANTEP)







Malzemeler
Hamur İçin

  • 300 gr. un
  • Yarım paket yas maya
  • 1-2 kasik sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  •  1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince su
Üzerine
  • 250- 300 gr. tuzsuz gaziantep peyniri
  • 150 gr. şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda ısısında tereyağı
Yapılışı
    Tereyağı eritilir ve diğer malzemelerle karıştırılır.  Hamur
 yoğurulup mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan 
yumurtadan küçük bezeler koparılarak uzun pide hamuru 
(elips şeklinde)  şeklinde açılır.   Açılan hamurlar yağlanmış
 veya kağıt serilmiş tepsiye ikişer tane konur. Hamurun 
üzerine iki kaşık kadar peynirli içten konarak düzgünce 
yayılır. ( İçin miktarını zevkinize göre ayarlayın.)  Hamurun
 kenarları içe doğru 1-2 cm. katlanıp bastırılır ve uçlarına
 su sürülerek yapıştırılır. 200° de kızarana kadar pişirilir.


NOT:Gaziantep'te hazırlanan iç malzemeler çarşı fırınına 
gönderilir.fırında pide şeklinde pişirilir.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...