21 Kasım 2010 Pazar

TANTUNİ(MERSİN)

içindekiler

  • 750 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet domates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Kuru soğan
  • Toz kırmızı biber
  • 3-4 adet kırmızı veya yeşil biber
  • Tuz

hazırlanışı

  • Kuşbaşı etleri küçük küçük doğratın
  • Sacın içinde az yağlı olacak şekilde kavurun
  • Yanmaması için sürekli karıştırın
  • 1 kaşın biber katın ve dinlenmeye bırakın
  • Kuru soğan, kırmızı veya yeşil biber, sacın içinde 5 dk kavurun
  • Etleri de ilave ederek kavurmaya devam edin(2-3 dk yeterli)
  • Lavaş ekmeğin içinde servis yapın
  • AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...