13 Kasım 2010 Cumartesi

KİLİS KEBABI(KİLİS)

Malzemeler:
1 Kg Patlıcan
750 Gr Orta Yağlı Kıyma
Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber, Yenibahar
Su
2 Adet Soğan
2 Adet Dolmalık Yeşil Biber
2 Adet Dolmalık Kırmızı Biber
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Domtes Salçası
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
4-5 Adet Domates

Hazırlanışı:
Patlıcanları bol suyla yıkayın.Kabuklarını soyduktan sonra boylamasına ikiye kesin.
Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın.Üzerine tuz,
karabiber,yenibahar ekleyin.İyice yoğurduktan sonra ceviz iriliğinde köfteler 
hazırlayın.Şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.Izgarada arkalı 
önlü pişirin. Ayrı bir tencereye sıvı yağı alın.Kızdırdıktan sonra halka halka
 doğradığınız soğanı ekleyin.Pembeleşene dek kavurun.İnce ince doğradığınız 
yeşil ve kırmızı biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra ızgarada pişirdiğiniz
 patlıcanlı kebabı,biber ve domates salçasını ekleyin.Üzerini örtecek kadar su
 ilave edin. Su kaynamaya başladığında tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet
 limonun suyunu ekleyin.Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde kestiğiniz 
domates dilimlerini kebabın üzerine dizin.Domates dilimleri yumuşadığında 
tencereyi ateşten alıp,servis yapın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...