Malzemeler
1.5 kg. iri kebaplık patlıcan
1 kg. az yağlı kuzu kıyma
5-6 tane domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
1 kg. az yağlı kuzu kıyma
5-6 tane domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz
Tarifi
Patlıcanlar temizce yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5 - 3 cm uzunluğunda
enine enine doğranır. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyicene yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış
kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı
şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir.
Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir.
Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak
ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra servis yapıp afiyetle
yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder