9 Kasım 2010 Salı

PATLICAN KEBABI(GAZİANTEP)

Malzemeler

1.5 kg. iri kebaplık patlıcan
1 kg. az yağlı kuzu kıyma
5-6 tane domates
5-6 adet yeşil biber
Karabiber
Tuz

 Tarifi

Patlıcanlar temizce yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5 - 3 cm uzunluğunda 
enine enine doğranır. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber iyicene yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış 
kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı 
şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir. 
Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir.
Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak
ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra servis yapıp afiyetle
yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YASAL UYARI

http://sperbabaanne.blogspot.com/ adresinde SÜPERBABAANNE adlı blogun tüm hakları tarafıma ait olup Blog içeriğinin (Fotoğraf-Yazı vs.) iznim olmadan kopyalanıp kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suç teşkil etmektedir. İzinsiz kullanımlarda yasal işlem uygulanacaktır.

BUNLARIDA DENEMEK İSTEYEBİLİRSİNİZ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...